pojmovna zbrka u nabavi
Webinar

Pojmovna zbrka u nabavi

Datum:

18.06.2021.

18.06.2021.

Vrijeme:

2021-06-18 10:00:00

Cijena:

 

SAŽETAK

Preduvjet uspješne komunikacije je da svi sudionici interakcije govore istim jezikom i istovjetno tumače stručne pojmove. Započnimo s pojmom nabava, je li svaka kupnja nabava ili nešto šire od toga? I sami nabavni stručnjaci iznose različite opise tog pojma.

Koja je razlika između pojma „Purchasing“ i „Procurement“/„Kupnje“ i “Nabave“? Što je I, P i Q u izrazu RFx? I što je RFx uopće? Koja je razlika između „purchase-to-pay“ i „procure-to-pay“? Koja je razlika između informatizacije, digitizacije, digitalizacije i digitalne transformacije nabave?

Možda naš jezik kasni u objašnjavanju tih pojmova, no literatura koje ih opisuje je sve više (čak je i ona ponekad kontradiktorna), a suradnja zahtjeva da razumijemo pojmove poslovanja.

Sudjelujete kako bi obogatili svoj nabavni rječnik i izbjegli nesporazume! #Nabavnik

 

PREDAVAČI

RENATA IVAŠTINOVIĆ, mag.oec., savjetnica za razvoj nabave, trenerica i coach za osobni i profesionalni razvoj. Vlasnica je Nabave Plus. Oko 25 godina iskustva u vodećim svjetskim i regionalnim kompanijama (L’Oreal, Shell, GSK, Croatia osiguranje i druge), uglavnom na rukovodećim pozicijama u nabavi i lancu opskrbe. Pokretala je poslovne divizije i organizacije nabave, unaprjeđivala procese, uvodila digitalne alate u nabavu, obučavala timove i pokretala transformacije. Sada kroz savjetovanja, treninge i coaching pomaže nabavnim profesionalcima u raznim izazovima povezanim s nabavom. Zanimljivosti: Renata ističe kako je znatiželja poželjna osobina nabavljača, a nju potiče na kontinuirano istraživanje i učenje. Uz završene programe nabave posjeduje i certifikate iz područja EU projekata i osobnog razvoja. Renata je koautorica knjige „Your Best Life“ (2020.) koja je na Amazonu postala Bestseller i No.1 u nekoliko kategorija.

VLADO GAZDEK, Project Manager (Supply chain dpt.), Podravka. Pun energije , voli učiti i nesebično učiti druge Pokretač ideja i aktivnosti, inovativan a ponekad malo prenaporan – valjda zato što je strijelac po horoskopu Uz jako puno životnog iskustva i titulu Magistra Inženjerstva diplomirani inženjer strojarstva, nešto je i radio Bio je i ostao zaljubljen u computere, a osim toga bio je i:

  1. Projektant strojarskih instalacija
  2. Organizator u Marketingu kad su se počeli implementirati computeri
  3. Asistirao top managerima
  4. Radio u M&A timu (Mergers & Aquisitions) 
  5. Radio kao direktor u Elite hrvatska – bila je to najbolja kavica
  6. Projekt manager , projektirao i gradio tvornice
  7. Radio u Nabavi više od 10 godina kao direktor nabave indirektnih proizvoda Uvijek otvoren za nove izazove, razmjenu iskustva i znanja jer znanje se dijeljenjem množi, a edukacija je za njega najvažnija karika koja vodi do razvoja i uspjeha.
  8. Sada se bavi projektima digitalizacije, a znanja i iskustva iz i o nabavi prodaje drugima

PODIJELI OVU PRIČU

Tihe ubojice digitalne transformacije nabave
Detox nabavnih procesa
Pojmovna zbrka u nabavi
LinkedIn kao alat u nabavi
Psihoterapija za Nabavne timove
e-Aukcije: mitovi i tri tajne za uspješnu e-aukciju
Kakvu javnu nabavu trebaju pametni gradovi?
Kako izbjeći kazne radi GDPR-a u nabavi?
Ensolva is online!
Kadina café - Razgovori o lancu opskrbe
ENSOLVA SUMMER QUIZ 2022
Adria Procurement Event
Adria Procurement Event 2024

Get your business going

Transparently managing the costs of simple procurement with a procurement system