pojmovna zbrka u nabavi
Webinar

Pojmovna zbrka u nabavi

Datum:

18.06.2021.

18.06.2021.

Vrijeme:

10:00

11:00

Cijena:

HRK

 

SAŽETAK

Preduvjet uspješne komunikacije je da svi sudionici interakcije govore istim jezikom i istovjetno tumače stručne pojmove. Započnimo s pojmom nabava, je li svaka kupnja nabava ili nešto šire od toga? I sami nabavni stručnjaci iznose različite opise tog pojma.

Koja je razlika između pojma „Purchasing“ i „Procurement“/„Kupnje“ i “Nabave“? Što je I, P i Q u izrazu RFx? I što je RFx uopće? Koja je razlika između „purchase-to-pay“ i „procure-to-pay“? Koja je razlika između informatizacije, digitizacije, digitalizacije i digitalne transformacije nabave?

Možda naš jezik kasni u objašnjavanju tih pojmova, no literatura koje ih opisuje je sve više (čak je i ona ponekad kontradiktorna), a suradnja zahtjeva da razumijemo pojmove poslovanja.

Sudjelujete kako bi obogatili svoj nabavni rječnik i izbjegli nesporazume! #Nabavnik

 

PREDAVAČI

RENATA IVAŠTINOVIĆ, mag.oec., savjetnica za razvoj nabave, trenerica i coach za osobni i profesionalni razvoj. Vlasnica je Nabave Plus. Oko 25 godina iskustva u vodećim svjetskim i regionalnim kompanijama (L’Oreal, Shell, GSK, Croatia osiguranje i druge), uglavnom na rukovodećim pozicijama u nabavi i lancu opskrbe. Pokretala je poslovne divizije i organizacije nabave, unaprjeđivala procese, uvodila digitalne alate u nabavu, obučavala timove i pokretala transformacije. Sada kroz savjetovanja, treninge i coaching pomaže nabavnim profesionalcima u raznim izazovima povezanim s nabavom. Zanimljivosti: Renata ističe kako je znatiželja poželjna osobina nabavljača, a nju potiče na kontinuirano istraživanje i učenje. Uz završene programe nabave posjeduje i certifikate iz područja EU projekata i osobnog razvoja. Renata je koautorica knjige „Your Best Life“ (2020.) koja je na Amazonu postala Bestseller i No.1 u nekoliko kategorija.

VLADO GAZDEK, Project Manager (Supply chain dpt.), Podravka. Pun energije , voli učiti i nesebično učiti druge Pokretač ideja i aktivnosti, inovativan a ponekad malo prenaporan – valjda zato što je strijelac po horoskopu Uz jako puno životnog iskustva i titulu Magistra Inženjerstva diplomirani inženjer strojarstva, nešto je i radio Bio je i ostao zaljubljen u computere, a osim toga bio je i:

  1. Projektant strojarskih instalacija
  2. Organizator u Marketingu kad su se počeli implementirati computeri
  3. Asistirao top managerima
  4. Radio u M&A timu (Mergers & Aquisitions) 
  5. Radio kao direktor u Elite hrvatska – bila je to najbolja kavica
  6. Projekt manager , projektirao i gradio tvornice
  7. Radio u Nabavi više od 10 godina kao direktor nabave indirektnih proizvoda Uvijek otvoren za nove izazove, razmjenu iskustva i znanja jer znanje se dijeljenjem množi, a edukacija je za njega najvažnija karika koja vodi do razvoja i uspjeha.
  8. Sada se bavi projektima digitalizacije, a znanja i iskustva iz i o nabavi prodaje drugima

PODIJELI OVU PRIČU

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Tihe ubojice digitalne transformacije nabave
Detox nabavnih procesa
Pojmovna zbrka u nabavi
LinkedIn kao alat u nabavi
Psihoterapija za Nabavne timove
e-Aukcije: mitovi i tri tajne za uspješnu e-aukciju
Kakvu javnu nabavu trebaju pametni gradovi?
Kako izbjeći kazne radi GDPR-a u nabavi?
Ensolva is online!
Kadina café - Razgovori o lancu opskrbe

Get your business going

Transparently managing the costs of simple procurement with a procurement system